Na včerajšnji skupščini družbe TERME DOBRNA, d.d., je bilo prisotnega 99,13 % kapitala z glasovalno pravico - poleg glavnega delničarja ALEA inženiring, d.o.o. (98,47 %), še VZMD, ki je po pooblastilih zastopal tudi male delničarje, ki so se odzvali na njihov informativni dopis. Na skupščini je glavni delničar pričakovano prejel sklep o umiku delnic iz trgovanja na organiziranem trgu, pri čemer je zastopnik VZMD, odvetnik Marko Majstorović, takšnemu sklepu nasprotoval ter napovedal njegovo izpodbijanje.
 
Glede na sprejeti sklep mora namreč družba Terme Dobrna le malim delničarjem, ki so omenjenemu sklepu nasprotovali, ponuditi plačilo denarne odpravnine. Ta glede na sprejeti sklep znaša 5,30 € za posamezno delnico, pri čemer v VZMD ne izključujejo možnosti sodne preveritve višine denarne odpravnine. Strokovni sodelavci VZMD bodo, na podlagi dodatne  analize ponujene odpravnine, v naslednjih dneh proučili možnosti za sprožitev postopkov za dosego poštene in primerne denarne odpravnine.
 
Sicer je VZMD na skupščini nasprotoval tudi sklepu o podelitvi pooblastila upravi, da pridobiva lastne delnice in jih potem tudi umakne brez nadaljnjega sklepanja o zmanjšanju osnovnega kapitala. Tudi zoper ta sklep skupščine je VZMD napovedal izpodbojno tožbo. 
 
Ob tem v VZMD poudarjajo, da je njihov namen in cilj vsem 118 preostalim malim delničarjem zagotoviti ustrezno pomoč in podporo pri zaščiti in rešitvi njihovega položaja v družbi, pri čemer je na sami skupščini tako vodstvo Term Dobrna, kot tudi vodstvo ALEA inženiring, izkazalo interes za konstruktivno iskanje rešitve.

Sorodna sporočila:

Nekatere družbe in veliki delničarji »preventivno« v delitev celotnega dobička, večina pa žal še vedno v celoti zadržuje dobičke in ne omogoča donosa delničarjem - zaključek skupščinskega tedna z 38 skupščinami in številnimi nasprotnimi predlogi VZMD - petek, 31.08.2018

TERME DOBRNA, PIVKA PERUTNINARSTVO – na današnjih skupščinah VZMD neuspešen z nasprotnimi predlogi za delitev dividend - ponedeljek, 21.08.2017


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev