7946212217417 Logo TKI velik

V začetku tedna je potekala skupščina družbe TKI Hrastnik, d.d., kjer je bil sprejet sklep o povečanju osnovnega kapitala z izdajo novih delnic. Na podlagi tega sklepa imajo obstoječi delničarji na voljo 14 dni, da izkoristijo svojo prednostno pravico do vpisa novih delnic po ceni 2,00 EUR na delnico. Skupščina je hkrati sklenila, da bosta družbi AGM Nemec d.o.o. (ni delničar) in NANOTEHNA Plus d.o.o. (33,67%) po ceni 2,00 EUR na delnico lahko  vpisali vse delnice, ki bodo preostale zaradi neizkoriščenih prednostnih pravic. Pri tem v VZMD ocenjujejo, da utegnejo aktualna korporacijska ravnanja v nadaljevanju pripeljati tudi do izpolnjenih pogojev za iztisnitev manjšinskih delničarjev iz družbe. Zato je toliko pomembneje, da se delniška struktura razširi z vsemi zainteresiranimi, ki niso vključeni v blok večinskih oz. povezanih delničarjev.   

Seveda vsi (mali) delničarji - teh je v družbi 61 - v tako kratkem roku ne bodo imeli na voljo sredstev za plačilo novo-izdanih delnic, ki so pri tej ceni očitno izjemno zanimive, saj se zanje sicer ne bi potegovali že dve gospodarski družbi. Zato VZMD poziva vse delničarje, ki trenutno nimajo sredstev za vplačilo novih delnic, da sporočijo interes za prodajo svoje prednostne pravice do vpisa novih delnic po ceni 2,00 EUR, in sicer najpozneje do četrtka, 30. 8. 2018, do 14.00. Namesto da bi jim njihova prednostna pravica s potekom roka propadla in od nje ne bi imeli nič, pravni red namreč dopušča, da to svojo pravico dobro unovčijo!
Pravica do vpisa novih delnic po emisijski ceni je namreč od sprejetja skupščinskega sklepa o povečanju osnovnega kapitala naprej samostojna premoženjska pravica, ki jo lahko delničar z izkupičkom proda!

V VZMD obenem vabijo tudi interesente za odkup pravic do vpisa novih delnic družbe TKI Hrastnik, d.d., po ceni 2,00 EUR za delnico, da ta svoj interes v istem roku sporočijo VZMD. V primeru obojestranskega interesa bo mogoče uresničiti sinergijske učinke - tako za male delničarje kot tudi za nove delničarje - na način, ki je bil do današnjega dne na slovenskem trgu žal premalo prisoten!

Sorodna sporočila:

GORIČANE, TKI HRASTNIK – VZMD aktivno tudi v tokratnem skupščinskem valu ter s ponovnim vabilom delničarjem k povezovanju v prizadevanjih za maksimizacijo donosa iz njihovih naložb - sreda, 22.08.2018


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev