Na sestanku predsednika VZMD in gospodarskega ministra še zadnjič pred vladnim medresorskim usklajevanjem o pomembnih predlogih sprememb ZGD in ZPre ter o podpori programu VZMD investo.si

Predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič se je danes sestal z ministrom za gospodarstvo mag. Andrejem Vizjakom, državnim sekretarjem mag. Tomažem Jeršičem in njunimi strokovnimi sodelavci za področje zakonodaje. Na tokratnem sestanku so sogovorniki še zadnjič pred vladnim medresorskim usklajevanjem obravnavali predloge sprememb in dopolnitev Zakona o gospodarskih družbah in Zakona o prevzemih.

Po sestanku je mag. Verbič izrazil zadovoljstvo, ker so bili upoštevani nekateri pomembni predlogi VZMD. Hkrati je predsednik VZMD opozoril na perečo problematiko in pogosto prakso manipulacij z lastnimi delnicami družb, kar v predlogih novel zakonov še ni ustrezno rešeno in urejeno. Pri tem je izrazil željo: »Vendarle upam, da bo tudi v tem primeru Vlada Republike Slovenije - še pred vložitvijo novel zakonov v državnozborsko proceduro - prisluhnila strokovno utemeljenim in domišljenim predlogom VZMD, ki izhajajo iz večletne neposredne prakse soočanja z izigravanjem ter oškodovanjem malih in manjšinskih delničarjev.«

investo.si_logotip.JPG

 

Sicer je minister mag. Andrej Vizjak pozdravil prizadevanja VZMD vsled priprav srečanja evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev, ki ga VZMD organizira in gosti med 19. in 22. junijem v Ljubljani. Tako bo v sklopu tega pomembnega dogodka minister Vizjak nagovoril zbrane na Generalni skupščini Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders), hkrati pa je ponudil pomoč pri izvedbi obsežnega spremljajočega programa, ki se ga bodo udeležili tudi najvidnejši predstavniki Svetovne federacije investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations).

Za omenjeni spremljajoči program, ki so ga v VZMD poimenovali invest o.si, je minister Vizjak pokazal posebno zanimanje ter mu izrazil podporo. Toliko bolj, ker gre za izjemno priložnost za predstavitev slovenskega gospodarstva, razvojnih potencialov in možnosti investiranja v Sloveniji ter navezavo pomembnih stikov. Obe združenji, WFIC in Euroshareholders, sta namreč ugledni mednarodni instituciji, ki združujeta vplivne investitorje, ekonomiste in mnenjske voditelje na lokalnih, nacionalnih in transnacionalnih ravneh.

Značke: dz rs