CERTA RTC KRVAVER

Danes zjutraj sta se v Cerknem in pod Krvavcem sočasno zvrstili skupščini družb Certa, d.d., in RTC Krvavec, d.d., na katerih sta glavna delničarja sama-sebi sprejela sklep o iztisnitvi malih delničarjev, medtem ko so se ju - poleg večinskih lastnikov - udeležili le še predstavniki VZMD.

Tako sta se skupščine družbe Certa, d.d., poleg glavnega delničarja, ki ga predstavljata Postojnska jama, d.d. in Certa Holding, d.d. (skupaj 90,65% vseh delnic), udeležila le še predstavnika sekcije Certa pri VZMD, Marta Deisinger in Jakob Finžgar. Slednja sta napovedala tudi sodno izpodbijanje sklepa o iztisnitvi malih delničarjev, po katerem bodo iztisnjeni delničarji za odvzete delnice prejeli denarno odpravnino v višini pičlih 7,00 € na delnico.

Ob tem je Marta Deisinger, ki je na skupščini zastopala VZMD, zahtevala vsaj vpogled v cenitveno in revizorjevo poročilo, na podlagi katerega je bila oblikovana denarna odpravnina - in je običajno ter neobhodno gradivo za tovrstne iztisnitvene skupščine - vendar je ob tem prejela le pojasnilo, da tovrstnega gradiva ni.

VZMD, ki pozorno spremlja in se aktivno udeležuje tako skupščin družbe Certa, kot tudi Certa holding (VIDEO z lanskoletne prelomne skupščine), bo v naslednjih dneh preučil možnosti za sprožitev ustreznih postopkov za dosego poštene oz. dodatne denarne odpravnine, ter k sodelovanju povabil tudi vse preostale razlaščene delničarje.

Za razliko od skupščine Certe je VZMD na skupščini družbe RTC Krvavec, d.d., v vpogled prejel cenitveno in revizorjevo poročilo, za namene odločanja o morebitni sprožitvi nadaljnjih postopkov. Skupščine se je poleg direktorja Alpske investicijske družbe, Janeza Janše, ki ima v lasti 99,20% vseh delnic in je hkrati tudi direktor RTC Krvavec, udeležil le še Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič. Tudi v tem primeru je VZMD napovedal možnost izpodbijanja sklepa o iztisnitvi, po kateri bodo iztisnjeni delničarji prejeli le 1,53 € na delnico. Kot je ob tem povedal mag. Verbič, je denarna odpravnina prenizka še toliko bolj, ker Janša ni podprl lastnega predloga o izplačilu dividend v višini 0,55 € bruto na delnico.

Tako delničarje Certe, kot delničarje RTC Krvavec v VZMD vabijo, da se obrnejo na Združenje in se pridružijo postopkom za dosego poštene oz. dodatne denarne odpravnine. Dodatno izpostavljajo tudi problematiko številnih delničarjev, ki svojih delnic (še) niso prenesli s t.i. prehodnih oz. ukinjenih registrskih računov pri KDD. Ti namreč ne bodo prejeli niti osnovne iztisnitvene denarne odpravnine, zato jih vabijo, da še pred prenosom delnic na glavnega delničarja svoje delnice prenesejo k »Delniški OPORI« pri VZMD (VIDEO), ki zdaj za njih predstavlja praktično edino racionalno rešitev, za donos iz njihove naložbe.

Delničarji lahko k »Delniški OPORI« pristopijo z enostavno izpolnitvijo PRISTOPNE IZJAVE in NALOGA ZA PRENOS. Pristopno izjavo delničarji pošljejo na VZMD (Hrenova 13, 1000 Ljubljana), nalog za prenos pa lahko osebno oddajo v vložišču KDD (Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana) ali pa ga pošljejo po pošti – v tem primeru utegne KDD zahtevati dodatna dokazila o istovetnosti.


Sorodna sporočila:

VIDEO REPORTAŽA z današnje prelomne skupščine Certe Holding - po še dodatnih zaostrovanjih VZMD ponovno poziva k vzpostavitvi konstruktivnega dialoga - ponedeljek, 30.10.2017

 

 

CERTA HOLDING – ob izteku prevzemne ponudbe, katere veljavnost je za nekatere po uspešni izpodbojni tožbi celo vprašljiva, VZMD opozarja na številne manipulacije in zavajanja, se ograjuje od ravnanj Društva MDS ter pričakuje še eno burno skupščino - četrtek, 12.10.2017

CERTA – VZMD s pozivom h konstruktivni rešitvi sporov v dobro družbe in vseh delničarjev, napovedano izpodbijanje izvolitve novega Nadzornika - ponedeljek, 19.06.2017

UNIOR – na včerajšnji skupščini tudi o sporni izčlenitvi turistične dejavnosti in prodaji RTC Krvavca – VZMD tudi PROTI razrešnicam in dvigu nadzorniških sejnin - četrtek, 07.06.2018


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev