Dexia - Victims of Misleading Information - October 2011

Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) se kot član Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders) pridružuje opozorilom in zahtevam, ki jih Euroshareholders - skupaj s svojimi 29 nacionalnimi članicami, v prvi vrsti pa članicami iz Belgije (VFB in Investa), Francije (ADAM in FFCI) in Luksemburga (Investeas) - ponovno izpostavlja, spričo zavajajočih informacij, ki jih prejemajo manjšinski delničarji banke DEXIA, N.V./S.A. (brez dostopa do notranjih informacij), in sicer tik pred razkritjem načrtov za »razparceliranje oz. razgradnjo« banke (kliknite sem ali na sliko levo za izvirnik sporočila za javnost).  

Pred manj kot tremi meseci je namreč Evropski bančni regulator objavil rezultate »stresnih testov«, ki so banko DEXIA, glede kapitalskih potreb, uvrstili med dvanajst najboljših bank, med dvaindevetdesetimi evropskimi bankami.

Predstavniki evropskih malih delničarjev, tokrat ponovno zahtevajo od evropskih, belgijskih, francoskih in luksemburških oblasti, da vendarle zagotovijo enako obravnavanje vseh delničarjev, zlasti glede informiranja, posvetovanja in ponudb za vrednostne papirje in sredstva Skupine DEXIA. Pri tem opozarjajo tudi na problematiko in izkušnje povezane s primerom banke Fortis v letih 2008 in 2009.

Iz VZMD pozivajo slovenske delničarje družbe DEXIA in delničarje iz držav Jugo-vzhodne Evrope, da se obrnejo na njih za morebitne nadaljnje aktivnosti, povezane z zaščito pravic in interesov malih delničarjev omenjene družbe. Za vsa pojasnila in informacije so sodelavci VZMD dosegljivi na kontaktnih številkah in naslovih, vsak delavnik med 9.00 in 17.00.

 


Kronološki pregled relevantnih sporočil o aktivnostih VZMD, povezanih z družbo FORTIS N.V./S.A.:

V Bruslju VZMD nadaljuje aktiven in uspešen angažma - Ponedeljek, 16.02.2009

VZMD aktivno tudi na burni skupščini FORTIS - Sreda, 11.02.2009

ODSTOP PREMIERA - posledica tožbe malih delničarjev oz. združenja EUROSHAREHOLDERS - Torek, 23.12.2008

Predsednik VZMD na sredino Generalno skupščino EUROSHAREHOLDERS v Wiesbadnu - Ponedeljek, 01.12.2008

EUROSHAREHOLDERS sprožil sodno pobudo za ukrepe v primeru družbe FORTIS - Ponedeljek, 03.11.2008

Odziv Euroshareholders na globalno finančno krizo in poziv k odstopu uprave FORTIS - Sreda, 15.10.2008

 

www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv - preko 180 video prispevkov VZMD.TV

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si 

www.euroshareholders.eu/EuroVote - več o sistemu EuroVote