cork london 24052022

V irskem Corku, znanemu tudi kot sedežu multinacionalnih korporacij Apple, Amazon, IBM, itn., je minuli teden potekal letni kongres Evropske mreže poslovnih angelov (EBAN), tokrat pod naslovom »Reconnect, Reimagine, Reinvest«. Največjega mednarodnega dogodka poslovnih angelov v Evropi, se je v dveh dneh udeležilo preko 330 uglednih udeležencev. Po dveh letih je kongres ponovno potekal z neposredno udeležbo ter je minil v znamenju ponovnega povezovanja vlagateljev, poslovnih angelov, podjetnikov z novimi iniciativami in projekti. Zbrani so lahko sodelovali v različnih delavnicah, prisluhnili eminentnim govorcem, kakor tudi kratkim (pitching) predstavitvam podjetniških projektov in idej, ki iščejo zagonski kapital.

Na kongresu EBAN je tradicionalno sodeloval tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki se je neposredno po prihodu iz Dublina udeležil Gala sprejema z večerjo in podelitvijo nagrad. Med drugim je ob kongresu spregovoril z Ministrom za zunanje zadeve in obrambo, Simonom Coveneyem (na sliki), Ministrom za javne izdatke in reforme, Michaelom McGrathom ter številnimi drugimi odločevalci, poslovneži in udeleženci. Tako se je srečal tudi s Predsednico Business Angels of Slovenia, mag. Nino Dremelj (na sliki), s katero sta se dogovorila za krepitev sodelovanja v Sloveniji in mednarodnem prostoru.

V okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov: Invest to Slovenia - investo.si in International Investors` Network - investo.international, VZMD že desetletje uspešno sodeluje z EBAN (VIDEI z Letnih kongresov leta 2013 na Dunaju, leta 2014 v Carigradu, poročila s srečanj v Eindhovenu leta 2015, Malagi leta 2017, Helsinkih leta 2019), pri čemer priložnost vselej izkoristi tudi za predstavitve investicijskih priložnosti, dejavnosti in možnosti v okviru programov investo.si in investo.international.

Obisk Corka je tako še en v nizu obiskov prve letošnje turneje mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD, v okviru katere se je mag. Verbič, že udeležil srečanja in sestanka Izvršnega odbora Svetovne federacije investitorjev (WFI) v belgijskem Gentu, delovnega srečanja pri Evropski federaciji investitorjev (BETTER FINANCE) v Bruslju ter številnih dogodkov ob mednarodnem forumu »Impower - Incorporating FundForum« v mondenem Monte Carlu. Neposredno po zaključku kongresa EBAN se je mag. Verbič odpravil v London, kjer se je v delovnem in prijateljskem vzdušju že srečal s Predsednikom WFI in Predsednikom Britanske skupnosti delničarjev (ShareSoc), Markom Northwayem (na sliki), turnejo pa bo zaključil z obiskom Foruma Združenja za upravljanje alternativnih naložb (AIMA).

Potem, ko so bile mednarodne konference in praktično vsi sorodni dogodki v obdobju pandemije odpovedani, ali pa izvedeni v virtualnem formatu ter na daljavo, so se z letošnjo pomladjo naposled vrnili tudi številni dogodki z možnostjo neposredne udeležbe. Programa investo.si in investo.international sta sicer tudi v preteklih dveh letih zagotavljala močno prisotnost na številnih virtualnih konferencah in dogodkih, VZMD pa je - skupaj z BETTER FINANCE - septembra 2021 na Bledu organiziral Mednarodno investitorsko konferenco »European Capital Markets for Individual Investors« in prvo neposredno srečanje mednarodnih predstavnikov investitorjev (VIDEO utrinki odmevne konference: https://youtu.be/JoaQyqZlVwg) po razglasitvi pandemije.

V VZMD si še naprej prizadevajo za aktivno predstavitev priložnosti, projektov in partnerjev njihovih mednarodnih poslovno-investitorskih programov. Tako že potekajo intenzivni dogovori tudi za drugo letošnjo mednarodno turnejo ob udeležbi na Konferenci BETTER FINANCE »A New Era of Investor Protection, Sustainability & Pension Reform« v Atenah in Roadshowu Luksemburškega združenja finančnih in kapitalskih skladov (ALFI).


Sorodna sporočila:

MONAKO – izjemne priložnosti za mreženje in investicije, ob aktivni udeležbi VZMD na mednarodnem finančnem forumu »IMpower - Incorporating FundForum« - četrtek, 12.05.2022

BRUSELJ – nadaljevanje mednarodne turneje VZMD, s sestanki pri EVROPSKI FEDERACIJI INVESTITORJEV, pred skorajšnjo mednarodno investitorsko konferenco - torek, 10.05.2022

GENT, BELGIJA – na pomembnem zasedanju Izvršni odbor Svetovne federacije investitorjev, ob aktivni udeležbi VZMD tudi o stanju in priložnostih v Sloveniji - petek, 06.05.2022

BELGIJA, MONAKO, IRSKA, VELIKA BRITANIJA – prva večja turneja mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD po pandemiji – VABILO PARTNERJEM k oddaji informativno-promocijskih gradiv - petek, 22.04.2022


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 65 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev - investo.international