www.investo.si

Po dobrih dveh letih in pol ter preko 100.000 obiskih se je z letom 2010 poslovila dosedanja spletna stran samostojnega programa VZMD www.investo.si (Invest to Slovenia), vzpostavljena z majem 2008, pred 1. mednarodno investitorsko konferenco investo.si, ki jo je VZMD organiziral v Sloveniji od 19. do 21. junija 2008. Z letom 2011 jo je tako nasledil temeljito prenovljen spletni portal, namenjen predvsem potencialnim tujim investitorjem in poslovnim partnerjem gospodarskih družb v Republiki Sloveniji, ki lahko na enem mestu pridobijo relevantne informacije o slovenskem gospodarskem okolju, kapitalskem trgu, najvidnejših delniških družbah ter dejavnostih združenj delničarjev in investitorjev ter njihovih mednarodnih asociacij: Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders), Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors), Svetovne federacije investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations).

V okviru programa investo.si (Invest to Slovenija) VZMD omogoča slovenskim družbam in institucijam, da izkoristijo možnost sodelovanja, predstavitve in vključitve promocijskih materialov na pomembnih investicijskih sejmih in srečanjih predstavnikov nacionalnih in trans-nacionalnih organizacij investitorjev in delničarjev. V lanskem letu na primer na največjem evropskem sejmu borznih investicij Actionaria v Parizu, na 7. mednarodni investitorski konferenci v Wiesbadenu, na Zbornici za trgovino in industrijo v Madridu v okviru Generalne skupščine Evropskega združenja delničarjev in nenazadnje v okviru Generalne skupščine EFI - Evropske federacije investitorjev v Bruslju, kjer so predstavniki asociacij investitorjev iz EU v najvišji organ EFI izvolili predstavnika Slovenije, predsednika VZMD mag. Kristjana Verbiča.

V VZMD so se za prenovo spletnega portala investo.si torej odločili spričo intenzivnega razmaha dejavnosti na področju programa za investitorje iz tujine in investitorje iz Slovenije v tujino ter po popolni prenovi spletne strani www.vzmd.si v začetku lanskega leta, ki je doživela pozitiven odziv - posebej glede na nove možnosti registracije uporabnika in selektivno naročanje novic ter neposredno dostopnost do vseh relevantnih informacij s področja delničarstva in kapitalskega trga, pri čemer so odtlej na enem mestu dostopne ažurne informacije Ljubljanske borze, SEOnet,  KDD, ATVP, UVK, informacije o prihajajočih skupščinah, aktualna poročila VZMD.TV, področne novice vidnejših javnih občil, informacije o iztisnitvah, odprodajah svežnjev delnic malih delničarjev, področni zakonodaji, dejavnostih VZMD, njegovih mednarodnih aktivnostih, Sekcijah, Zborih, organih ipd. 

Ob dejstvu, da gre za prve dni delovanja nove spletne strani, bo ta v prihodnjih tednih gotovo potrebna in deležna nekaterih dodatnih popravkov, pri čemer bodo dobrodošle vsakršne sugestije in opazke, sporočene na e-naslov: info@investo.si .

 

 

             

 

Še nekaj relevantnih poročil VZMD.TV - odmevno mednarodno srečanje investo.si (3. del od štirih) v Ljubljani, 19. - 21. 6. 2008 (1. del od štirih) ter investitorski srečanji v Sofiji in Varšavi junija 2009: