Karikatura Delniška OPORA

V tem mesecu so v VZMD uspešno zaključili še en primer zaščite pravic manjšinskih delničarjev, ki so bili leta 2015 iztisnjeni iz družbe TURBOINŠTITUT, d.d. V maratonskem postopku zoper družbo KOLEKTOR GROUP, d.o.o., zaradi Sodnega preizkusa denarne odpravnine so namreč naposled dosegli Sodno poravnavo, s katero se je obvladujoči delničar zavezal denarno odpravnino, ki jo je izplačal v začetku leta 2015 (v višini 5,00 € na delnico), povečati za dodatnih 12,00 € na delnico, skupaj ta tako znaša 17,00 € na delnico. Dosežena dodatna denarna odpravnina v postopkih, ki jih je sprožil in vodil VZMD, tako predstavlja dobrih 240 % DODATKA k že izplačani odpravnini.

Dodatna denarna odpravnina za delničarje, ki so v omenjenem postopku sodelovali - zastopani v okviru Sekcije Turboinštitut pri VZMD - se že nahaja na fiduciarnem računu pooblaščenega odvetnika in bo iztisnjenim delničarjem izplačana v teh dneh. V VZMD opozarjajo, da so do dodatne denarne odpravnine upravičeni tudi vsi ostali delničarji, ki se postopkom niso pridružili neposredno preko VZMD.

V kolikor denarne odpravnine še niso prejeli, naj o tem nemudoma obvestijo VZMD, da preverijo razloge in - ob naknadnem pooblastilu - po potrebi sprožijo ustrezne postopke (izterjava ipd.).


Sorodna sporočila:

TRIMO, KOMPAS HOTELI BLED, TURBOINŠTITUT – VZMD aktivno na sestankih pred Poravnalnim odborom v primerih iztisnitev/razlastitev po sramotno nizkih denarnih odpravninah - petek, 15.06.2018

TURBOINŠTITUT / KOLEKTOR – bodo leta 2014 iztisnjeni oz. razlaščeni delničarji naposled le prejeli primerno denarno odpravnino v sodnem postopku, ki ga je sprožil VZMD?! - ponedeljek, 04.06.2018


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si