Za OGLED VIDEO REPORTAŽE kliknite na fotografijo (za ogled angleške različice pa drugo):

Pretekli teden sta se z delavnega obiska Varšave vrnila predsednik in generalna sekretarka Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), ki sta se aktivno udeležila letnega srečanja Svetovne federacije investitorjev (WFIC), pred tem pa sta, skupaj z vodstvom Varšavske borze (WSE) in Poljskim združenjem investitorjev (SII), pripravila prvi »Slovenski dan na Varšavski borzi«. Slednji je potekal v okviru programa Invest to Slovenia - investo.si, ki je v letošnjem letu v številnih evropskih in drugih prestolnicah pripravil vrsto odmevnih predstavitev slovenskih podjetij ter investicijskih potencialov Slovenije in regije Jugovzhodne Evrope (glejte zloženko spodaj).

Program - WSE - Slovenian Day - October 6, 2011 - investo.si, Warsaw Stock Exchange, Triglav, NKBM, Verbič

Tokratnega srečanja so se poleg predstavnikov Varšavske borze udeležili predstavniki investitorjev, skladov in finančnih medijev, kot posebni gostje pa so bili prisotni predstavnik hrvaške ambasade na Poljskem ter tamkajšnji črnogorski in slovenski veleposlanik, pri čemer je slednji navdušil tudi s svojim nagovorom. Med slovenskimi podjetji sta se - poleg 12 podjetij, ki so bila prisotna s svojimi informativnimi in promocijskimi materiali - z neposrednimi prezentacijami predstavili Nova Kreditna banka Maribor, d.d., katere delnica že kotira na Varšavski borzi, in Zavarovalnica Triglav, d.d., oz. Skupina Triglav. V sklopu prvega »Slovenskega dne na Varšavski borzi« pa se je, kot posebna gostja programa Invest to Slovenia - investo.si, predstavila tudi njegova novoustanovljena filiala Invest to Montenegro - investo.me, ki je bila že dan za tem, na Generalni skupščini WFIC, sprejeta tudi v pridruženo članstvo te ugledne mednarodne institucije. 

Po mnenju številnih navzočih so bile investicijske možnosti in potenciali Republike Slovenije in regije zelo dobro predstavljeni (program srečanja - kliknite na sliko levo), pri čemer so navzoči z zadovoljstvom ugotavljali, da ni šlo za propagando, pač pa predstavitev dejstev, ki so med drugim pokazala, da obstajajo interes in tehtni razlogi, za kotacijo slovenskih podjetij tudi na Varšavski borzi. Gre namreč za največji kapitalski trg v Srednji Evropi (večji od borz na Dunaju in Budimpešti), kjer kotira skoraj 400 podjetij, med njimi tudi eno slovensko - Nova KBM. Pri tem je Varšavska borza izjemno likviden trg vrednostnih papirjev, primeren tudi za podjetja, ki iščejo svež kapital - na njem je veliko individualnih, kakor tudi velikih finančnih investitorjev, medtem ko so možnosti in ponudbe na tem kapitalskem trgu zelo konkurenčne.

Ob zaključku Slovenskega dne je vodstvo WSE izrazilo upanje, da »bodo zahvaljujoč temu dogodku slovenska podjetja postala bolj privlačna za poljske investitorje ter da bodo po drugi strani slovenska podjetja pripoznala Varšavsko borzo kot kraj, kjer lahko pridobivajo svež kapital,« medtem ko je predsednik VZMD uspešen dan pospremil z besedami: »Slovenski dan na Varšavski borzi lahko predstavlja primer dobre prakse tudi pri vseh prihodnjih prizadevanjih za izboljšanje stanja na kapitalskih trgih in finančnih razmer na sploh - ne le na ravni individualnih investitorjev, pač pa gospodarskih okolij in ekonomije in v celoti.«


VIDEO REPORTAŽE in VIDEO COMMENTARIES o mednarodnih dejavnostih VZMD ter programu investo.si v zadnjem letu

(kliknite na spodnjo sliko, ki vsebuje spletne povezave, za ogled angleške različice pa drugo):    

Novice - VZMD investo.si VZMD.TV          VZMD investo.si VZMD.TV News in English

 


Varšavska borza (WSE) - dr. Sobolewski, predsednik uprave, vabi slovenske družbe k predstavitvi ter neposrednim pogovorom z investitorji, skladi in vodstvom borze v okviru »Slovenskega dne«

Ljubljana in Varšava, 14. 9. 2011

Vabilo - Varsavska Borza - WSE - investo.si VZMD Verbic

Gospodarske družbe s področja Slovenije in Jugovzhodne Evrope, ki so vključene v program investo.si (Invest to Slovenija), so prejele skupno vabilo predsednika uprave Varšavske borze (WSE), Poljskega združenja individualnih investitorjev (SII) in Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), da se udeležijo prvega »Slovenskega dne na Varšavski borzi«, ki bo 6. 10. 2011 (kliknite na sliko vabila desno, za angleško verzijo pa tukaj).

Invitation Letter from the Warsaw Stock Exchange - investo.si, VZMD

Podjetja lahko tako izkoristijo izjemno priložnost aktivne predstavitve investitorjem, skladom, medijem in drugim relevantnim interesentom, katerih navzočnost bodo zagotovili organizatorji. Sledila bo tudi možnost individualnih pogovorov z investitorji in predstavniki skladov, pa tudi neposredni pogovori s predsednikom uprave WSE dr. Ludwikom Sobolewskim in njegovo vodstveno ekipo, pri čemer bodo predstavljene konkretne možnosti in prednosti kotacije na Varšavski borzi, najbolj dinamičnem kapitalskem trgu v Evropi.

Slovenskemu dnevu bo na Varšavski borzi sledilo (naslednji dan, 7. 10. 2011) letno srečanje in skupščina Svetovne federacije investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations), kar predstavlja dodaten razlog za prisotnost gospodarskih subjektov vsaj s promocijskimi materiali, ki jih bodo organizatorji posredovali tudi predstavnikom 31 nacionalnih združenj investitorjev, poleg sicer navzočim investitorjem, predstavnikom skladov, medijem in drugim zainteresiranim v okviru Slovenskega dne na Varšavski borzi.

Poleg navedenega, ustrezne infrastrukture, pogostitev ipd., sodelavci programa investo.si lahko uredijo letalske prevoze (na relaciji Ljubljana - Varšava - Ljubljana tudi v okviru istega dne, 6. 10 2011), morebitno namestitev v bližini Varšavske borze, prevoze itn. Spričo zgodnje-avgustovskega datuma predhodnega vabila ter trenutnega izjemnega zanimanja družb iz Slovenije, kot tudi širše regije JV Evrope, pa so organizatorji čas prijave podaljšali za teden dni.

Interes za sodelovanje pri dogodkih in aktivnostih v okviru »Slovenskega dne na Varšavski borzi« lahko sporočite koordinatorici programa investo.si, gospe Sarah Kavšek, mag. manag., do vključno ponedeljka, 19. 9. 2011, na kontaktne številke in naslove VZMD ter programa investo.si.

Družbe in institucije, vključene v program investo.si, lahko - poleg predstavitve na spletnem portalu www.investo.si, posredovanja promocijskih materialov ipd. - tudi sicer vzpostavijo neposredne stike s predstavniki Euroshareholders, Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors), WFIC ter posameznih nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev.

Nekaj bistvenih informacij in spletnih povezav o programu investo.si (Invest to Slovenija), s poudarkom na vidnejših dejavnostih v zadnjem letu ter prenovi spletnega portala ob koncu lanskega leta, je vključenih v predhodno vabilo (kliknite sliko vabila zgoraj desno, za angleško verzijo pa tukaj).

 


Za OGLED ZLOŽENKE o programu investo.si (slovenske ali angleške) kliknite na pomanjšani sliki zloženk:

zgibanka - investo.si - SLO      zgibanka - ENG

 

PROGRAM investo.si - INVEST TO SLOVENIJA

Samostojni program VZMD - investo.si je bil ustanovljen leta 2008 kot osrednji vir informacij o možnostih in prednostih investicijskih ter poslovnih dejavnosti v Sloveniji, pa tudi področju Srednje in Jugovzhodne Evrope. Program povezuje tuje investitorje s slovenskim poslovnim okoljem in družbami ter ponuja relevantne informacije o možnostih investiranja v tem okolju. Na pripadajočem spletnem portalu investo.si se ne nahajajo zgolj neposredne informacije za investitorje, temveč imajo uporabniki/člani možnost izmenjavati svoja mnenja in izkušnje.

UČINKOVITA PREDSTAVITEV PODJETIJ TUDI V MEDNARODNEM PROSTORU

V okviru programa investo.si (Invest to Slovenija) VZMD omogoča slovenskim družbam in institucijam, da izkoristijo možnosti sodelovanja ter vključitve promocijskih materialov na največje evropske in svetovne investitorske sejme, konference in dogodke ter njihovo neposredno izročitev predstavnikom Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders), Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors), Svetovne federacije investitorjev (WFIC - World Federation of Investors Corporations) ter posameznih nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev, kakor tudi drugim navzočim gostom in predavateljem, v okviru spremljajočih dogodkov.

NAČRTOVANE PREDSTAVITVE IN MEDNARODNA PRISOTNOST V LETU 2011 

  • ISTANBUL - Euroshareholders General Meeting, 25. marec 2011,
  • BRUSELJ - EuroInvestors Board and General Assembly, 1. april 2011,
  • BRUSELJ - Euroshareholders / EuroVote press conference, 5. april 2011, 
  • LJUBLJANA, Gospodarsko razstavišče Ljubljana - Kapital 2011, 20. - 21. april 2011,

-        Častni gost ob otvoritvi, podelitvi nagrad in na predstavitvenem prostoru investo.si/VZMD: g. Guillaume Prache, generalni sekretar Evropskega združenja delničarjev (Euroshareholders) in izvršni direktor Evropske federacije investitorjev (EFI - EuroInvestors)

  • LJUBLJANA, Hotel Mons - 6. dan slovenskega kapitalskega trga, 21. april 2011, 

-        Častni gost na predstavitvenem prostoru investo.si/VZMD: g. Guillaume Prache, generalni sekretar Euroshareholders in izvršni direktor EFI - EuroInvestors

  • PARIZ - Forum ob 50-letnici OECD, 24. - 25. maj 2011, (Program)  
  • PORTOROŽ, Grand hotel Bernardin - 28. finančno-borzna konferenca, 26. - 27. maj 2011, (Program),  
  • MARIBOR, Hotel Habakuk - KEN 2011 Forum, 6. - 7. junij 2011, (Program v slovenščini, Program v angleščini),
  • BRUSELJ - WFIC Executive Committee Meeting, 21. junij 2011,
  • BEIRUT - Euroshareholders International Investors' Conference; Board, Nomination Committee and Legal Committee meetings, 24. junij 2011, 
  • VARŠAVA - WFIC - The World Federation of Investors Corporations Annual Meeting, 5. - 7. oktober 2011, 
  • DEN HAAG - Euroshareholders General Meeting, 27.  - 30. oktober 2011.

IZBOLJŠANA SPLETNA STRAN investo.si

Po dobrih dveh letih in pol ter preko 100.000 obiskih se je z letom 2010 poslovila dotedanja spletna stran www.investo.si (Invest to Slovenia), ki je bila vzpostavljena z majem 2008, pred 1. mednarodno investitorsko konferenco investo.si, ki jo je VZMD uspešno organiziral v Sloveniji od 19. do 21. junija 2008. Z letom 2011 jo je nasledil temeljito prenovljen spletni portal, namenjen predvsem potencialnim tujim investitorjem in poslovnim partnerjem gospodarskih družb v Republiki Sloveniji, ki lahko na enem mestu pridobijo relevantne informacije o slovenskem gospodarskem okolju, kapitalskem trgu, najvidnejših delniških družbah ter dejavnostih združenj delničarjev in investitorjev ter njihovih mednarodnih asociacij: Euroshareholders, EFI in WFIC.


Kronološki pregled relevantnih sporočil in prispevkov o aktivnostih VZMD v okviru programa investo.si:

EU nadzor finančnih trgov in zaščita investitorjev - prvič v zgodovini predsednik organa EU postal predstavnik uporabnikov finančnih storitev, ne pa ponudnikov oz. finančne industrije - Izvršni direktor EuroInvestors, prijatelj VZMD in Slovenije Guillaume Prache, izvoljen na čelo SMSG - Četrtek, 13.10.2011

EUROINVESTORS - danes VZMD v Bruslju aktivno sooblikuje strategijo Evropske federacije investitorjev - do reforme finančnih in kapitalskih trgov, Evropske komisije ter iniciative Finance Watch - Petek, 16.09.2011

Varšavska borza (WSE) - dr. Sobolewski, predsednik uprave, vabi slovenske družbe k predstavitvi ter neposrednim pogovorom z investitorji, skladi in vodstvom borze v okviru »Slovenskega dne« - Sreda, 14.09.2011

KOMISAR EU Michel Barnier odgovoril predsedniku VZMD na protestno pismo zoper neizpolnjevanje reformnih zavez EVROPSKE KOMISIJE, ki ga je mag. Verbič predstavil Komisarju EU dr. Janezu Potočniku - Ponedeljek, 12.09.2011

BRUSELJ, BEJRUT - pomembna zasedanja WFIC in EUROSHAREHOLDERS ter protest EUROINVESTORS zoper neizpolnjevanje reformnih zavez EVROPSKE KOMISIJE o vlogi združenj delničarjev in investitorjev - intenzivna mednarodna dejavnost VZMD in programa investo.si - Torek, 05.07.2011

BRUSELJ - pomembno zasedanje WFIC in proslava ob 20. obletnici slovenske samostojnosti, del današnjih mednarodnih dejavnosti VZMD in programa investo.si - Torek, 21.06.2011

VIDEO REPORTAŽA in VIDEO COMMENTARY z dvodnevne mednarodne konference Knowledge Economy Network (KEN) - izjemno zanimanje za program investo.si - Torek, 07.06.2011

VABILO - Ogled VIDEO REPORTAŽE ter VIDEO COMMENTARY o uradnem in prijateljskem obisku direktorja EuroInvestors in sekretarja Euroshareholders, častnega gosta VZMD na obeh osrednjih investitorskih sejmih v Sloveniji, v luči programa investo.si in mednarodnih dejavnosti VZMD - Ponedeljek, 09.05.2011

Tudi EVROPSKO ZDRUŽENJE DELNIČARJEV (Euroshareholders) danes izrazilo polno PODPORO SKUPNI PRODAJI večinskega paketa delnic družbe MERCATOR, skladno z dosedanjimi stališči VZMD - poročilo VZMD.TV in objava sporočila za javnost Euroshareholders - Četrtek, 21.04.2011

VZMD.TV - Sekretar Euroshareholders in direktor EuroInvestors danes, kot častni gost VZMD, iz Bruslja prispel v Ljubljano ter z Ministrom za finance RS, otvoril sejem Kapital 2011 - Sreda, 20.04.2011

VZMD.TV - VIDEO VABILO: sekretar Euroshareholders in direktor EuroInvestors od jutri v Ljubljani častni gost VZMD / investo.si na obeh osrednjih investitorskih sejmih (Gospodarsko razstavišče in Hotel Mons) ter na obisku sedeža družbe Mercator, kjer bo z upravo govoril tudi o sodelovanju v projektu EuroVote - Torek, 19.04.2011

VZMD.TV - poročilo iz Bruslja: aktivna udeležba na novinarski konferenci Euroshareholders, ob objavi Zelene knjige korporativnega upravljanja EU Komisije, zagonu projekta EuroVote 2011 in Kodeksa glasovanj, obisku SBRA ter spremljajočih predstavitvah slovenskih družb v okviru programa investo.si - Sreda, 13.04.2011

Ugledne slovenske družbe tokrat v Istanbulu - mednarodne aktivnosti VZMD in programa investo.si vse bolj intenzivne, ambiciozne in uspešne - Torek, 29.03.2011

VZMD.TV - poročilo z današnje poslovne okrogle mize s predsednikom Spodnjega doma parlamenta Velike Britanije - stališča in odgovori, ki napeljujejo k razmisleku ter ukrepanju - Sreda, 23.02.2011

EUROVOTE 2011 - še 12 dni za priglasitev slovenskih izdajateljev vrednostnih papirjev v sistem, ki vključuje 70 najvidnejših delniških družb v EU, med njimi že tri tudi iz Slovenije - poziv programa investo.si pri VZMD - Torek, 18.01.2011

Izkoristite PREDNOSTI NOVEGA spletnega portala www.investo.si - Ponedeljek, 10.01.2011

7. mednarodna investitorska konferenca in skupščina Euroshareholders v Wiesbadnu - ponovno navzoče ugledne slovenske družbe - Ponedeljek, 06.12.2010

Na 7. mednarodno investitorsko konferenco v Wiesbaden - po odmevnem sprejemu v Parizu - preko VZMD in investo.si tudi ugledne slovenske družbe - Ponedeljek, 29.11.2010

SLOVENIJA V PARIZU IZJEMNO USPEŠNO - odmevna predstavitev na največjem evropskem sejmu borznih investicij Actionaria in Generalni skupščini Svetovne federacije investitorjev (WFIC) - Sreda, 24.11.2010

V Parizu od danes tudi ugledne slovenske družbe - preko VZMD in investo.si na največji evropski sejem borznih investicij ACTIONARIA in Generalno skupščino WFIC - Četrtek, 18.11.2010

Največji evropski sejem borznih investicij ACTIONARIA - preko VZMD in investo.si v Pariz tudi najuglednejše slovenske družbe - Četrtek, 04.11.2010

EUROVOTE 2011 - Mercatorju naj se pridruži še kakšen slovenski izdajatelj; vabljene tudi banke, skladi, borzniki in investitorji v tuje (EU) vrednostne papirje - poziv programa investo.si pri VZMD - Torek, 02.11.2010

EUROINVESTORS - predstavniki asociacij investitorjev EU na Generalni skupščini v Bruslju za triletni mandat v Odbor direktorjev EFI izvolili predstavnika Slovenije, predsednika VZMD mag. Kristjana Verbiča - Četrtek, 08.07.2010

EUROINVESTORS - predstavniki asociacij investitorjev EU jutri v Bruslju o novem Odboru direktorjev - nominiran tudi predstavnik Slovenije, predsednik VZMD mag. Kristjan Verbič - Sreda, 07.07.2010

EUROSHAREHOLDERS - slovenske družbe preko VZMD tudi na tokratni Generalni skupščini in pomembnih spremljajočih dogodkih - Petek, 04.06.2010

VZMD.TV - poročilo z včerajšnje okrogle mize Kako zaščititi potrošnike finančnih storitev in male delničarje - Četrtek, 15.04.2010

KAPITAL 2010 - vabljeni na razstavni prostor VZMD in okroglo mizo Kako zaščititi potrošnike finančnih storitev in male delničarje - Torek, 13.04.2010

VZMD zaupana organizacija plenarnega zasedanja Svetovne federacije Investitorjev (WFIC) v Sloveniji - Sreda, 28.10.2009

SLOVENIJA NOMINIRANA za Izvršilni odbor EUROSHAREHOLDERS - Četrtek, 22.10.2009

EuroInvestors.org - VZMD med ustanovitelji evropske konfederacije investitorjev - Torek, 30.06.2009

SOFIJA-VARŠAVA-MOSKVA-VELENJE - Četrtek, 18.06.2009

IZ SOFIJE V VARŠAVO - intenzivna mednarodna aktivnost VZMD - Petek, 12.06.2009

INVESTO.SI v BOLGARIJI - Torek, 09.06.2009

Predsednik VZMD zaključil mednarodno "turnejo" - Petek, 17.10.2008

Izjemno uspešna mednarodna aktivnost VZMD - Brazilija, London, Bruselj - Četrtek, 09.10.2008

Predsednik VZMD zaključil uradni del obiska - mali delničarji utirajo pot slovenskemu gospodarstvu - Sreda, 24.09.2008

Po predstavitvi investo.si predsednik VZMD moral podaljšati uradni obisk v Braziliji - Ponedeljek, 22.09.2008

Po nepričakovanih zapletih NA KONGRESU v BRAZILIJI SLOVENIJA in VZMD S POTRJENIM čLANSTVOM V WFIC - Četrtek, 18.09.2008

Slovenija prek VZMD v polnopravno članstvo ugledne WFIC - kongres v Braziliji - Ponedeljek, 15.09.2008

Prva mednarodna konferenca Investo.si - Sobota, 21.06.2008

Vabilo na novinarsko konferenco VZMD - Sreda, 18.06.2008

investo.si - predstavitevsrečanja evropskih in svetovnih organizacij delničarjev in investitorjev - Torek, 27.05.2008

investo.si - 1. predstavitev mednarodnega srečanja investitorjev - Ponedeljek, 26.05.2008

Z ministrom Vizjakom o spremembah zakonodaje in investo.si - Torek, 25.03.2008

VZMD tudi v World Federation of Investors - Četrtek, 11.10.2007

 

 

www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv - preko 190 video prispevkov VZMD.TV

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia  

www.euroshareholders.eu/eurovote - več o sistemu EuroVote